Autor: Dejan Tomckovič (Tom Vybíralík)

Na tuto trasu se těším nejvíc a rád bych to uspořádal jako masovější akci včetně kolegů z práce na kolech/kolobkách. Je to rozšířená trasa Baťáku a prodloužená na celý víkend. Malebně kýčovitá krajina zajištěna po celou cestu 😉
Odjezd: v pátek po práci vlak v 16:02h z Brna, přestup v Hranicích na Moravě, přestup ve Vsetíně. V 20:00h vystoupíme v pohádkové vesničce Velké Karlovice v podhůří Javorníků a Beskyd, kde přespíme.
Sobota: Vyrazíme po cyklostezkách malebnou krajinou stále kopírujíce Vsetínskou Bečvu, kolem jezera Balaton (koupačka?) až do Vsetína, kde si dáme jídlo a vynikající pivko v pivovaru Valášek, dále pokračujeme stále kolem Bečvy až do Valmezu, kde se ještě odpoledne/večer posuneme vlakem přes nudnější krajinu do Kroměříže (cca 1h cesty), kde přespíme.
Mapa: https://mapy.cz/s/2u42P
Neděle: Malebná a pohodová cesta kopírující Baťův kanál, po proudu Moravy, do Hodonína (80km). Kdo zvládne víc tak pokračuje kolem Hodonína lesy PP Mikulčický luh, obora Soutok, Pohansko až do Břeclavi (116km).
Z Hodonína/Břeclavi přímé vlaky do Brna.
Ještě větší frajeři přespí v Břeclavi a v pondělí do Brna viz trasa Brno-Břeclav.
Mapa: https://mapy.cz/s/2u3ja
Poznámka: Foťáky sebou, celou cestu je kde se kochat a co fotit. Proto je také sobotní trasa taková krátká, ať se stihneme vykoupat, nafotit, nezničit se a vychutnat piva ve Valáškovi nebo ve Valmezu 😉